Logo
Placeholder
Overlay

FB-innlegg

20. jul. 2017 15:37

Hans Kaald

En del skum på vannet etter lek.varmt i vannet og appetitten er topp ... Se merSe mindre

En del skum på vannet etter lek.varmt i vannet og appetitten er topp

Kommenter på Facebook

Hei hei , når du har så mange fine vannliljer , har du noen plager at fisken spiser vannliljer ?

Nei..setter ikke vannliljer ut før de er u go vekst ned en del flyteblader.driver de frem i drivhus, til de er klare..har da ikke hatt prob med at de blir spist.men alt annet av planter jeg har forsøkt er etter kort tid borte...hadde kunn prob, når jeg hadde bare et par vannliljer.....setter ikke unge og nypkata vannliljer i dammen..

Setter du vannliljene ut hvert år? Her står de ute hele året. Har koi på 80-90 cm. De tygger gjerne litt på de første skuddene om våren. Ellers er det ingen problem. 😊

Ja. Dammen min er for grund til oppbevaring for vinter,så har de på 5 pluss i drivhus. Men skal nå bygge mye større og dypere dam. Vill da la de stå der vinterstid

Mine står ute hele året. Ingen problemer hverken med grunna eller spising. Dam 42 cm dyp, koi inntil 55 cm.

Unnskyld 48 cm dyp

Min er dypere en det, men tar ikke sjanse,i tilfelle har vinter

Har vannliljer stående på 30 cm i en egen liten plantedam. Bunnfryser hver vinter. Og blomstrer fint hver sommer. 😊

+ Vis tidligere kommentarer

22. mai. 2017 11:20

Marius Halvorsen

Hva har dere i bunnen? Store stein? Singel? Jord? Ingenting? ... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

Minst mulig plass som avføring og annen drid kan "skjule" seg. Jeg har ingenting i bunnen

Ingen ting... Å ha noe på bunnen om man har koi blir bare en helv... masse arbeide med å få det reint for møkk. Om man ikke renser det hver høst, kan man fort få problemer med vannkvaliteten....særlig over vinteren.

Ingenting:)

Har bunndren i dammen, så, ingenting! Bør ikke ha noe i det heletatt, om du skal ha fisk i dammen. For å holde planter på plass, bruker jeg store kulestein akkurat rundt planta/røttene.

Eventuelt plante i plantekurver uten jord/leire. Bare plante i singel, og legg såpass store stein på toppen i kurvene som fisken ikke klarer å flytte på. Plantene trenger ikke jord. De får næring nok fra vannet. Eventuelt stikke noen næringskuler innved røttene på vannliljer for å få bedre blomstring.

Har bunndren med spindrifter = luft sirkulasjon.

Så med andre ord, jeg som har valgt å ha 12-16 cm store rullestein i dammen min har dummet meg ut... 🙂

Det ser fint ut et par år men etterhvert samler det seg mye drit der som krever mye arbeidsinnsats å fjerne. Om vinteren så råtner det og danner H2S = hydrogensulfid gass. Er det is og gassen kommer ikke ut så dør fiskene. Vi har alle vært nybegynnere og gjort våre tabbe og lært litt av de og.

Ingenting

Jeg har nå ingenting. Har prøvd bare sand og bare store stener. Dårlig vann og masse arbeid. Vannliljer står i kurver på egen avsats, ikke på bunnen. To avsatser med grunnere vann. Der er det kurver med siv/strå. Kurvene er hjemmesydd av barkduk. Fisken er i dammen på vinteren. Stenger den med fiberduk, ingenting som ligger å råtner. Nå er jeg fornøyd med dammen, det hjalp jo med en skimmer.😊

Jeg har ingenting. Bare et par plantekurver. Etter hvert får du nok et tynt lag på duken din med alger. Da ser det ganske naturlig ut.

Har ingenting i bunn..for å kunne gjøre helt rent vår og høst..

+ Vis tidligere kommentarer

30. jun. 2017 11:13

Marius Halvorsen

Hei. finnes det noen regler knyttet til å hente planter fra ferskvann å putte i hagedammen?
Evt. noe annet jeg burde passe på? Noe jeg evt. burde unngå?
... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

Det er en del "nye" planter som er kommet inni norsk fauna. Flere av disse kommer fra akvarium - disse vil man unngå ytterligere spredning på.

Ja, det er motsatt vei. Jeg ønsker å plukke fra naturen til hagedammen. Tanker? 🙂

Eg har fått mye stingsild i dammen min pga egg på planter eg henta, ikkje noe fare med det men lite yngel fra gullfisk og koi som overlever 😒

Plukker man fra naturen så skal det vel ikke være noe problem? Jeg har en del bekkeblom hentet fra bekker. Gule og fine.

Bare pass på at med planter, kan man få med både ønskede og uønskede beboere.. Samt er det sykdom på fisk der man tar planter, kan jo det overføres

+ Vis tidligere kommentarer

19. jul. 2017 17:21

Hans Kaald

... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

red atraction ?

Yes its red atraction.but the first flower..so i hope they get littlebit bigger and more red later

legg noen gjødselkuler i potten

I do.. 3 in every one.... But they are just 2 years old..

20. jul. 2017 00:00

Solfrid Heggøy Stavland

Kos i hagen ☀️ ... Se merSe mindre

Kos i hagen ☀️

Kommenter på Facebook

kveldskos det meste der 🙂

19. jul. 2017 18:04

Hans Kaald

Her bor det 8 slørhaler. Har nå lagt om gang 2 av egg..egg er fjernet og lagt til klekking i annen dam...får se hva resultat blir ... Se merSe mindre

Her bor det 8 slørhaler. Har nå lagt om gang 2 av egg..egg er fjernet og lagt til klekking i annen dam...får se hva resultat blir

19. jul. 2017 17:21

Hans Kaald

Ny i denne gruppa. Hatt div dammer her i Norge ig i Thailand..bor nå i en perle på brårud og har nå en delvis natur dam og til høsten blir dam nr 2 lagd.. Ca 12x6 meter ned elv pluss fossefall ned til dam 2.. Innhold per dags dato..17 div vannliljer, iris, 16 koi og ca 25 gullfisk ... Se merSe mindre

Ny i denne gruppa. Hatt div dammer her i Norge ig i Thailand..bor nå i en perle på brårud og har nå en delvis natur dam og til høsten blir dam nr 2 lagd.. Ca 12x6 meter ned elv pluss fossefall ned til dam 2.. Innhold per dags dato..17 div vannliljer, iris, 16 koi og ca 25 gullfisk

17. jul. 2017 00:15

Rune Ness

Hei. Ønsker litt innspill. Har 70K liter dam med Inazuma trommelfilter og biodel. Dette fungerer greit, men ser at eg må ha eit filter ekstra, både for å sikre meg når det blir feil/problem med trommellen, men også for å få litt økt biorens kapasitet. Ønsker i utgangspunktet noko som er ferdig, slik at eg slepp bygge sjølv. Har sett på nokre alternativ, og ønsker innspel. Det eine er Nexus 310 eller 320 med automatisk rens av partikler. Noen som har testet dette? Det andre eg ser på er eit rimeligere trommelfilter, + evt bio filter.
Trommelfilter kan settes enten gravitasjonsmatet eller pumpematet. Bio delen må uansett stå over nivå på dam. Primært ønsker eg å bruke eit returrør som ligg 0,5 meter under vannivå. Korleis blir dette når biofilteret står over dammen, og må mates med pumpe?
... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

Jeg har omtrent det samme problemet... tenker å ha en sieve på lur hvis noe skulle skje.....

Min plan er å ha to system som går uavahengig av kvarandre heile sesongen. Då er en så godt sikra som en kan:)

Har 310. For noe bås. Kan du ikke ha deler til trommel filteret i tilfellet?Bakki er vel lett å lage hvis støy ikke er ett problem

kva du ikkje liker med 310? Dyrt om en skal sitte på deler til inazuma filteret, pluss at eg vil ikkje ha fleire episoder der filteret krasjer mitt på sommeren, med påfølgende problem .. 🙂 Ønsker noko som ikkje bråker.

Eg har nexus 310 , og synest det fungerer fint og er enkelt å rense. Har det i kombinasjon med cetus sieve og delta uv. Har ellers ein easypod som eg har i ein pumpeført bekk. Største problemet hos meg er å få stabil KH uten å tilføre noke. Brukte natron tidligere i sesongen og hadde ein KH på 3-4 , men prøver no med skjelsand i bekken eg har , men ser dårligt ut med tanke på KH som no ligge på 1 , så må antagelig starte å tilføre natron igjen.

+ Vis tidligere kommentarer

13. jul. 2017 12:45

Dana Tonje Hooper-Fjelstad

Hei...
Er det noen som vet hva det er med finnene til denne gullfisken ?
... Se merSe mindre

Hei...
Er det noen som vet hva det er med finnene til denne gullfisken ?

Kommenter på Facebook

Ligner på dette, koi.no/helse/carp-pox/

Takk for hjelp 😊👍🏼

tror at det kan være Lymphocystis koi.no/helse/lymphocystis/

6. jul. 2017 17:40

Rune Ness

Hei. Eit spørsmål eg treng svar på: har filter som blir gravitasjonsmatet. Dvs topp på filter=vannivået i dam.

Pumpen mellom filter og dam står på gulvet i boden, 1,5 meter under vannivået.

Eg har en tabell som viser m3/t pumpeeffekt utifrå antall watt pumpen bruker.

Skal eg då ta høgde for at løftenivået er 1,5 meter, eller er det 0meter siden den står under nivået til dammen?
... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

0 beregn løftehøyde fra vannspeilet

3. jul. 2017 20:26

Nikko Robin

hei er det noen som selger fancy gullefisker her ? for eksempel. ranchu eller ryukin ... Se merSe mindre

30. jun. 2017 08:51

Emilie Louice

Er dette lek? ... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

Gullfiskene gjør dette iallfall inne ,dei koser seg

Eg har utegullfisker ,og hannen som er mye mindre legger seg inntil buke på hoa ,og det blir ikke slutt før hun legger fra seg egg .

13. jun. 2017 22:33

Tor Juvik

Fant dette på fiskene idag
Blir en runde med kaliumpermanganat på hele sulamitten nå😞
... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

Hvorfor ikke Fluke-M

tja

fordi 5 x 15 gram med KP er bestillt hos koi.no allerede og det funker alltid

Ble anbefalt å bruke KP

Fluke -M skal ikkje ta knekken på bakteriene , og er og eit bra middel til å ta gyro med , men KP duge nok sikkert 🙂 Er iallfall billigt.

Det er nok veterinær Dr. Johnson som anbefaler KP i hannes bok "Koi Health and Diseases"

Er det bare ein størrelse på desse gyroene , eller ? Hadde desse i fjor , og fant de enkelt i microskopet , men har hatt litt kløe på fiskene siste vekene og fant nåke som var ganske lik på den som blei filma her i dag...men måtte gå opp i full forstørrelse for å kunne sjå skikkelig.

Har tatt masse skrapeprøver uten å finne nåke , men 2 av fiskene tydelig irriterer seg med kløe rundt gjellelokket , og det er jo ett typisk tegn....tok bra skrapeprøve , og fant kun ett individ. Bør ein tenke andre parasitter eller kun gå for behandling av den ein fant ?

Sjekk opp dette med Fluke-M. De har kommet med en annen variant i flytende form.

Ëg fant Dactylogyrus , men rart att fisken er så irritert om det er så få individ , men vil uansett behandle for dette no , og har bestilt ett stoff som heiter gyrodex , og dette har samme innhold som Fluke-m etter det eg har funne ut iallfall. Har ikkje tatt skrap inne i gjellene som det kanskje skulle våre gjort ? kunn på og rundt gjellelokket.

Jeg fant ikkno på fiskene her. Men doktor Charley fant de inni gjellene på en av koiene

Hvilke forstørring er dette? 400...?

Det beste stedet å ta skrap fra er rett utenfor gjellene, det er vanskeligere i selve gjellene og mer sårbart får fiskene siden de puster med de

Pokker Nå døde det en fisk Dag 2 i behandling Hva gjør jeg nå😱

Aldri skal eg ha koi meir ,fekk denne sydommen og alle fiskane døde en grusom død.Det var en måse som kom seg ned i dammen å han har nokk smitta fiskene.Nytter ikkje å ha noe her ,nesten alle mater måsen å da tar han alt han finn.Nå har eg noen gullfisker vist dei dør blir det ingen damm mere.Det var et sjokk å oppleve dette .Har ikkje rygg til å kave med noe sånt lenger.

Dag 3 gjennomført. Alt vel så langt. Ingen død. Vannet var lilla/purpur i over 3 timer idag, så nå begynner vel kuren å slå ut Gyro. Kjører på med mye luft og tar et lite vannskift etter at vannet er over i den gule/gyldne fargen😬

Blir beskrevet att ein må koble fra filter for å ikkje skade filterbakteriene som sjølvsagt er lett å forstå , men vil ikkje dette bli att og fram og like langt ? Regner med om ein først har fått parasitter i dammen , så er dei i filteret og.

Det tror jeg også.

Har ikke koblet fra filter. Dreper alt, jeg.Så starter jeg med filter starter etter kur. Fikk gode råd her, tror akkurat som du sier at parasittene vil ligge på lur i filteret og infisere dammen med en gang dersom ikke også dette systemet renses

Dag 4 gjennomført. Ikke mer fiskedød. Vannet var lilla/purpur i 6 t idag, tar en siste dose KP imorgen, så begynner arbeidet med å få filter opp og vann rent.

Her er ett bilde fra ein dam i Danmark i dag....og slett ikkje ufarlig KP om dosen blir for høg.

Da tror jeg jeg friskmelder dam og fisker. Ikke mer hopping og voldsom appetitt etter kur 😀. En fisk døde under behandling🙁, men kanskje den var svak el syk. Det kan jeg bare spekulere i. God sommer alle sammen og takk for gode betraktninger og god hjelp.

+ Vis tidligere kommentarer

7. mai. 2017 22:51

Jan Olav Stavland

Dropsy vs G/R Chagoi
Skal gjøre ett forsøk på å redde denne Chagoien for en venn.

Dag 1.
Har i dag flyttet denne og en Sanke fra dammen hans og hjem til en karantenedam hos meg. Normalt er det dårlige odds mot Dropsy, men denne Chagoien er verdt litt ekstra innsats. Er det organfeil er det ikke noe å gjøre, men håper det kun dreier seg om bakterier og veskeoppsamling, som får skjellene til å reise seg.
Starter med 0,7 % salt og øker temperaturen til 22 grader. Vil vurdere å kontakte veterinær om ikke fisken viser tegn til bedring om ett døgn. Injeksjon av antibiotika kan være avgjørende, men vil vente litt.
20 % mulighet for å lykkes?

Dag 2.
Fiskene er litt mer aktive i dag, men skjellene står fortsatt like mye ut. Har tilsatt Kusuri Acriflavin. Ikke alle middel som kan brukes sammen med salt, Acriflavin kan.
Tar fiskene ut for nærmere inspeksjon i kveld.

Dag 3.
Fisken svømmer fint og er mer aktiv enn tidligere, ikke så unaturlig med tanke på at det er 22 grader og 0,7 % salt.
Har også i dag tatt ut fisken for inspeksjon. Koien fikk en runde med Kusuri Masuizai (beroligende middel), slik at den holdt seg rolig under inspeksjonen.
Synes ikke det er noe tegn til bedring, kanskje det er enda litt skjellreisning. Tydelige lommer med bakterier under skjellene, velger å massere området med størst skjellreisning. Mange av "lommene" under skjellene punkteres slik at puss kommer ut.
Chagoien blir tilbakeført til karet. Ny sjekk i morgen.
Den lille Sanken (30cm) viser ikke noen tegn til skjellreisning!
Øker mengden salt til 0,8 %
Nye bilder i kommentarfeltet.

15 % mulighet til å redde fisken?

Dag 4.
Masserte betente områder på nytt morgen og kveld. Fikk ut mye puss første gang, mye mindre på kvelden, tolker dette positivt. Etter behandling desinfiseres betent område. Almentilstanden ser ut til å bedre seg gradvis, fisken svømmer normalt og viser tegn til matlyst.

Dag 5.
Chagoien svømmer fint, almentilstanden virker bedre og bedre. Tok ut fisken for bedre inspeksjon i kveld, mindre skjellreisning, på venstre side er det neste ikke tegn til skjellreisning i det hele. Men infeksjon er der fortsatt, denne virker mindre aggressiv. Tror Acriflavin i kombinasjon med massasje og tømming av puss fra lommer under skjellene gir resultat.
Ny runde men massasje, men det er lite nytt puss som kommer ut.
Økte til 0,85 % salt og tilsatte ny dose Kusuri Acriflavin.

Hadde en lengre drøfting med veterinær i dag, vi besluttet å avvente siden infeksjonen virker å være på retur. Vil helst ikke gi antibiotika, det beste vil være om fisken selv bekjemper infeksjonen.

Legger nye bilder i kommentarfeltet.

Dag 6.
Vanskelig å se forskjell fra i går. Fjernet puss kun en gang i dag. Sjekker grundigere i morgen.

Dag 7.
Bedring 🙂

Dag 8.
Fisken blir tilsynelatende bedre og bedre. Ny dose med Acriflavin i vannet. Temperaturen ligger stabilt på 22 grader. 0,85 % salt, tilsetter 3 kg og etterfyller litt vann.

Dag 11, 18.05.2017
Har tatt fisken opp nå i kveld. Ser klart bedring allerede før fisken er bedøvd og tatt ut. Alle skjellene ligger fint inntil kroppen. Tar ut fisken og stryker den uten at det kommer ut puss, velger å nappe ut 6-7 skjell der det fortsatt er litt betent. Påfører godt med antiseptisk veske før fisken tas tilbake.
Er glad det ikke ble brukt antibiotika, fisken vil være mye mer robust om den kommer over denne perioden uten!
Legger ut nye bilder i kommentarfeltet.

Dag 37.

Holder fortsatt 22 grader i vannet, salt er nede i 0,1 % og tilfører Acriflavin en gang pr uke. Litt vannbytte skjer kontinuerlig, ca 15 % pr uke.
Fisken har fått god matlyst, men er tilbakeholden med mat siden Acriflavin også tar knekken på bakterier i filteret. "Slankekuren" er godt synlig på fisken.

Har i dag tatt bort to skjell siden det fortsatt var litt "puss" under. Regner med fisken kan flytte hjem om ett par uker.
Legger ved noen bilder i kommentarfeltet, ser veldig bra ut nå.

Kommer med mer oppdatering underveis.
... Se merSe mindre

Dropsy vs G/R Chagoi
Skal gjøre ett forsøk på å redde denne Chagoien for en venn. 

Dag 1.
Har i dag flyttet denne og en Sanke fra dammen hans og hjem til en karantenedam hos meg. Normalt er det dårlige odds mot Dropsy, men denne Chagoien er verdt litt ekstra innsats. Er det organfeil er det ikke noe å gjøre, men håper det kun dreier seg om bakterier og veskeoppsamling, som får skjellene til å reise seg. 
Starter med 0,7 % salt og øker temperaturen til 22 grader. Vil vurdere å kontakte veterinær om ikke fisken viser tegn til bedring om ett døgn. Injeksjon av antibiotika kan være avgjørende, men vil vente litt.
20 % mulighet for å lykkes?

Dag 2.
Fiskene er litt mer aktive i dag, men skjellene står fortsatt like mye ut. Har tilsatt Kusuri Acriflavin. Ikke alle middel som kan brukes sammen med salt, Acriflavin kan. 
Tar fiskene ut for nærmere inspeksjon i kveld. 

Dag 3.
Fisken svømmer fint og er mer aktiv enn tidligere, ikke så unaturlig med tanke på at det er 22 grader og 0,7 % salt.
Har også i dag tatt ut fisken for inspeksjon. Koien fikk en runde med Kusuri Masuizai (beroligende middel), slik at den holdt seg rolig under inspeksjonen.
Synes ikke det er noe tegn til bedring, kanskje det er enda litt skjellreisning. Tydelige lommer med bakterier under skjellene, velger å massere området med størst skjellreisning. Mange av lommene under skjellene punkteres slik at puss kommer ut. 
Chagoien blir tilbakeført til karet. Ny sjekk i morgen.
Den lille Sanken (30cm) viser ikke noen tegn til skjellreisning!
Øker mengden salt til 0,8 %
Nye bilder i kommentarfeltet. 

15 % mulighet til å redde fisken? 

Dag 4.
Masserte betente områder på nytt morgen og kveld. Fikk ut mye puss første gang, mye mindre på kvelden, tolker dette positivt. Etter behandling desinfiseres betent område. Almentilstanden ser ut til å bedre seg gradvis, fisken svømmer normalt og viser tegn til matlyst.

Dag 5.
Chagoien svømmer fint, almentilstanden virker bedre og bedre. Tok ut fisken for bedre inspeksjon i kveld, mindre skjellreisning, på venstre side er det neste ikke tegn til skjellreisning i det hele. Men infeksjon er der fortsatt, denne virker mindre aggressiv. Tror Acriflavin i kombinasjon med massasje og tømming av puss fra lommer under skjellene gir resultat. 
Ny runde men massasje, men det er lite nytt puss som kommer ut.
Økte til 0,85 % salt og tilsatte ny dose Kusuri Acriflavin.

Hadde en lengre drøfting med veterinær i dag, vi besluttet å avvente siden  infeksjonen virker å være på retur. Vil helst ikke gi antibiotika, det beste vil være om fisken selv bekjemper infeksjonen.

Legger nye bilder i kommentarfeltet.

Dag 6.
Vanskelig å se forskjell fra i går. Fjernet puss kun en gang i dag. Sjekker grundigere i morgen. 

Dag 7.
Bedring :-) 

Dag 8.
Fisken blir tilsynelatende bedre og bedre. Ny dose med Acriflavin i vannet. Temperaturen ligger stabilt på 22 grader. 0,85 % salt, tilsetter 3 kg og etterfyller litt vann. 

Dag 11, 18.05.2017
Har tatt fisken opp nå i kveld. Ser klart bedring allerede før fisken er bedøvd og tatt ut. Alle skjellene ligger fint inntil kroppen. Tar ut fisken og stryker den uten at det kommer ut puss, velger å nappe ut 6-7 skjell der det fortsatt er litt betent. Påfører godt med antiseptisk veske før fisken tas tilbake.
Er glad det ikke ble brukt antibiotika, fisken vil være mye mer robust om den kommer over denne perioden uten!
Legger ut nye bilder i kommentarfeltet.

Dag 37.

Holder fortsatt 22 grader i vannet, salt er nede i 0,1 % og tilfører Acriflavin en gang pr uke. Litt vannbytte skjer kontinuerlig, ca 15 % pr uke.
Fisken har fått god matlyst, men er tilbakeholden med mat siden Acriflavin også tar knekken på bakterier i filteret. Slankekuren er godt synlig på fisken.

Har i dag tatt bort to skjell siden det fortsatt var litt puss under. Regner med fisken kan flytte hjem om ett par uker.
Legger ved noen bilder i kommentarfeltet, ser veldig bra ut nå.

Kommer med mer oppdatering underveis.

Kommenter på Facebook

Lykke til 👍

Håper han kan reddes!

Er det 1 døgn med 0,7% salt, eller lengre ?

Du skrive att om det er organfeil , men er vell nettopp det som skjer når det blir veskeoppsamling ?( Sviktende organ ) Har nettopp hatt det samme hos meg med ein Chagoi , men den hadde og store sår i tilegg: 4 veker i 0,6 % salt i 22 grader og fisken ser ut til å klare seg. Alle sår er grodd , så salt og varme er gode greier 🙂

Lykke til

Så jo veldig flott ut den Chagoien. Håper du får dette til.

Levende gull😀😀 Håper den blir god igjen. Har greid å redde en fisk der hele siden var sånn og masse sopp i tilegg. Bedøvte den og skrapte av alt. Hadde på sårsalve og forsegler. Slapp den tilbake i dammen . Nien uker senere datt forsegleren av som ei stor skorpe... det er 5-6 år siden nå. Og fisken er dobbelt så stor og i fin fin form enda.😀

Kanskje litt mer skjellreisning i dag?

Lommer med "puss" punkteres med massasje.

Har du starta med antibiotika? Ville nok vurdert det med såpass skjellreisning på så flott fisk.

Hvordan gir man antibiotika til fisk?.. sprøyte?

Tydelig resultat så langt! Krysser fingrene,

Høyre side er verst, venstre side ganske bra.

Ikke så galt?

Venstre side.

Venstre side etter å ha fjernet skjell.

Høyre side etter å ha fjernet skjell.

Høyre side.

Død?

Fascinerende å få følge med i arbeidet med å behandle de. For meg er det å se det umulige er mulig.

Sett ovenfra ser fisken nå helt fin ut.

Høyre side blir snart helt bra.

Tok bort to skjell fra venstre side. Blir nok bra snart 🙂

Godt jobbet

+ Vis tidligere kommentarer

31. mai. 2017 14:35

Tor Juvik

Jeg har noen spm angående salt behandling.
Hvor lenge kan/bør fiskene gå i 0,7% salt og hvor sterk saltblanding tåler de i en kort periode for å "brenne" av parasitter?
... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

Jeg ville ikke valgt salt mot parasitter. Ta en skrapeprøve og bruk mikroskop, velg ett preparat som er effektiv mot aktuelle parasitter du finner. Salt er bra for å hjelpe fisken å bli kvitt veske. 0,7 % kan fint brukes noen uker, men ikke måneder. Har selv brukt 1,15 % i en kortere periode.

Som saltbad, kan du bruke 4-5% salt. Men dette må skje under overvåking i eget kar, over kort tid. Maks 1 time, avhengig av størrelse og tilstand på fisken. Begynner den å "vippe over" må den umiddelbart flyttes over i rent vann med mye oksygen. Forøvrig er ikke salt å anbefale mot parasitter, som Jan Olav sier.

Takker

Har ikke mikroskop enda, så jeg famler litt i blinde om hva som plager "gullungene" mine, prøver litt salt, det skader jo ikke iallefall.

11. jun. 2017 17:21

John-Kenneth Edland Omdal

På forrhånd.. unskyld for bildene.
Fant fisken død i dag.
Ingen ytre skader bare en liten klump på magen.
Åpnet derfor fisken av nyskjerrighet for å forhindre flere dødsfall.
Jeg tenker kreft... er det noen av dere som har ett godt svar. Lå en klump i det røde såret.
Har aldri åpnet en koi før.. men dette var ikke likt noe jeg har sett i en fisk før.
... Se merSe mindre

På forrhånd.. unskyld for bildene.
Fant fisken død i dag.
Ingen ytre skader bare en liten klump på magen.
Åpnet derfor fisken av nyskjerrighet for å forhindre flere dødsfall.
Jeg tenker kreft... er det noen av dere som har ett godt svar. Lå en klump i det røde såret.
Har aldri åpnet en koi før.. men dette var ikke likt noe jeg har sett i en fisk før.

Kommenter på Facebook

Var klumpen utstikkende og hvit/gulaktig? Hadde en gullfisk som hadde en svulst lignende greie på siden som pleide å vokse og krympe, men det plaget han aldri. Ganske sikker på at den forkortet livet hans og at det var det han døde av.

Har ikke lagt merke til at fisken har hatt noe klump før idag... Det jeg også la merke til var at organene var innekapslet i ei "smørje"... og at magesekken var så og si tom...

Det er dessverre ikke mye å gjøre med det, men å holde vannet rent og gi dem en god variert diet kan kanskje hjelpe med å sørge for at det ikke skjer igjen

9. jun. 2017 21:22

Inger Lise Almedal

Gullfisken har lekt i dammen. Hvordan ser jeg/ finner jeg egg, yngelen? Å hvordan tar jeg best være på de uten at de skal blir spist... Er ikke så mange plasser for de å gjemme seg. ... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

Det er ikke egg vel ? Vi har samlet opp det vi har fått til av yngelen og satt dem i små akvarier innendørs. Det skal mange til for å få fram en eneste fisk, men kanskje er ikke vi særlig flinke. Noen med mer erfaring kan sikkert veilede deg.

De legger egg ja, og det tar 5-7 dager før de klekker, avhengig av temperatur. Deretter går det 2-4 dager før yngelen har brukt opp plommesekken og svømmer fritt. Eggene er knappe 1 mm store og sitter klistret til planter/blader og damkanter.

De holdt på i damkanten på onsdag morgen. Får ta ei runde i morgen å se om jeg finner noe. Lurer å på hva som er best fór til koi og gullfisk?

Saki hikari. Ikke det billigste, men det absolutt beste. Det finnes flere typer av det. Mest utvalg til koi, men gullfisken spiser også det.

Ok. Takk for svar.😊

Se om du kan stenge av et område med netting e.l. hvor eggene kan klekke og yngelen gjemme seg.

Ja det var en god idé. Har ikke så mye de kan gjemme seg i.

+ Vis tidligere kommentarer

4. jun. 2017 00:47

Emilie Louice

Har en veldig rundt og oppblåst gullfisk.
Den ble slik etter jeg kom hjem fra ferie. Har hatt noen og matet fiskene mens jeg var borte. Det er kun denne som er blitt så stor, gjellene er på en måte utstikkende.
... Se merSe mindre

Har en veldig rundt og oppblåst gullfisk. 
Den ble slik etter jeg kom hjem fra ferie. Har hatt noen og matet fiskene mens jeg var borte. Det er kun denne som er blitt så stor, gjellene er på en måte utstikkende.

Kommenter på Facebook

Er dette egg? Kom ut som en liten pose fra fisken, med mange små egg. Den samme fisken som over

Følger

Stikker skjellene ut nesten som en kongle? Det kan være noe internt, hvis skjellene stikker ut er det mest sannsynelig dropsy

8. jun. 2017 19:26

John-Kenneth Edland Omdal

Fiskene sier ikke nei takk til brød😀😀 ... Se merSe mindre

Kommenter på Facebook

de er nok altetendes matvrak

Que hermosos!

8. jun. 2017 12:35

Anders Tillman

Art as reality.

Art
Monet's Pond, Seki City, Gifu Prefecture, Japan
... Se merSe mindre